Home

Pacijenti i negovatelji

Menu

Politika o kolačićima

Ova politika pruža informacije u vezi sa korišćenjem kolačića i drugih sličnih tehnologija na veb-sajtu www.rethinkfabry.eu (u daljem tekstu „Sajt“). Ovo obaveštenje se daje korisniku u saglasnosti sa evropskim i italijanskim zakonodavstvom o obradi ličnih podataka i elektronskim komunikacijama.

Sajt je u vlasništvu kompanije Chiesi Farmaceutici S.p.A., sa registrovanim kancelarijama na adresi Via Palermo 26/A, 43122 Parma, (u daljem tekstu „Chiesi“ ili „Kontrolor“), kojoj ćete možda želeti da se obratite za bilo koje informacije ili zahtev u vezi sa korišćenjem kolačića i drugih sličnih tehnologija na ovom Sajtu.

Kontrolor je odredio službenika za zaštitu podataka (DPO), kojem se možete direktno obratiti pomoću sledećih kontakt podataka: Službenik za zaštitu podataka – DPO c/o Chiesi Farmaceutici S.p.A., Via Palermo 26/A, 43122 – Parma (PR), Italija, imejl adresa: dpoit@chiesi.com.

Za dalje informacije o obradi ličnih podataka pročitajte Politiku privatnosti Sajta.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su tekstualne datoteke koje se čuvaju na računaru ili mobilnom uređaju kada koristite Sajt, što vam omogućava brže i ugodnije iskustvo na mreži. Možete da kontrolišete kako veb-sajtovi koriste kolačiće tako što ćete konfigurisati podešavanja privatnosti pretraživača (pogledajte odeljak za pomoć pretraživača da biste saznali više o kontroli kolačića).

Međutim, radi jasnoće, trebalo bi da znate da ako potpuno onemogućite kolačiće veb-sajt možda neće ispravno funkcionisati.

Kolačići se preuzimaju iz internet pretraživača i čuvaju na uređaju kada prvi put posetite veb-sajt.

Sledeći put kada posetite isti veb-sajt koristeći isti uređaj veb-sajt će prepoznati da ste ga ranije posetili i prilagoditi sadržaj u skladu sa vašim prethodnim posetama. Na ovaj način, iskustvo na veb-sajtu može biti prilagođenije vašim ličnim interesovanjima i željama.

Chiesi koristi i druge tehnologije poput kolačića da bi podelio informacije koje prikupljamo kada posetite Sajt. Imajte na umu i da Chiesi može koristiti tehnologije (uključujući, između ostalog, veb-svetionike i oznake piksela) u reklamne svrhe ili radi praćenja vaše interakcije sa Sajtom.

Veb-svetionik, oznaka piksela i ugrađene skripte

Veb-svetionik je elektronska grafička slika ugrađena u veb-sajt ili imejl i služi za identifikaciju kolačića kada pretražujete veb-sajt ili čitate imejlove. Oznake piksela omogućavaju slanje čitljivih imejlova korisnicima i otkrivanje da li su otvorili imejl.

Na primer, u slučaju da primite imejl od kompanije Chiesi on može da sadrži URL za prijavu koji vodi do naše veb-stranice. Ako kliknete na vezu Chiesi će pratiti vašu posetu kako bi saznao više o vašim preferencijama.

Ugrađene skripte su programski kôd nekih naših veb-stranica koji meri kako ih koristite, na primer, veze koje izaberete. Ove informacije se koriste za poboljšanje veb-sajtova i usluga na mreži u vlasništvu kompanije Chiesi, za njihovo prilagođavanje vašim verovatnim interesovanjima i za sprovođenje istraživanja tržišta. Korisnici mogu da onemoguće funkcije izvršavanja skripti, kao što je JavaScript, u okviru podešavanja pretraživača (pogledajte funkciju pomoći pretraživača). Imajte na umu da ako onemogućite funkciju izvršavanja skripti neki Chiesi veb-sajtovi i aplikacije možda neće funkcionisati ispravno.

Vlasnički kolačići i kolačići trećih strana

Vlasnički kolačići su oni koje primenjuje Chiesi i koji se koriste za interakciju sa vama kada pretražujete Sajt.

Sajt takođe može da nudi sadržaj sa drugih veb-sajtova koji mogu da obuhvataju sopstvene kolačiće (kolačići treće strane). Ove kolačiće postavljaju druge strane, a ne Chiesi. Ovi dobavljači mogu postaviti sopstvene kolačiće dok posećujete Sajt i dobijaju informacije o vašem ponašanju dok se krećete po Sajtu. Stoga bi trebalo da posetite veb-sajtove tih trećih strana da biste saznali više o tome kako koriste ove kolačiće. Da biste pronašli dodatne informacije o tome koji kolačići trećih strana se koriste na Sajtu pogledajte tabelu na kraju ove politike.

KAKO DA KONTROLIŠETE KOLAČIĆE I SLIČNE TEHNOLOGIJE

Chiesi pruža alatke koje olakšavaju upravljanja vlasničkim i partnerskim kolačićima. Kolačići se mogu prihvatiti preko banera za kolačiće, ali možete da upravljate njihovom upotrebom u bilo kom trenutku putem podešavanja kolačića.

Ako odlučite da odbijete kolačiće za koje je potrebna vaša prethodna saglasnost, Chiesi neće koristiti te kolačiće. Ako odlučite da opozovete prethodnu saglasnost, Chiesi više neće koristiti te kolačiće i obrisaće relevantne vlasničke kolačiće. Međutim, imajte na umu da ako odbijete i/ili opozovete funkcionalne kolačiće ili kolačiće za performanse, možda nećete moći da koristite punu funkcionalnost Sajta i Chiesi možda više neće znati šta vam se sviđa na Sajtu, a šta ne, kako bi mogao da ga poboljšava.

Radi jasnoće, imajte na umu da, ako odbijete ili povučete saglasnost za kolačiće za oglašavanje, nećete nužno primati manje oglasa, ali oglašavanje koje dobijete neće biti prilagođeno vašim interesovanjima. Pogledajte sledeći odeljak za više informacija.

Kontrole pretraživača za otkazivanje kolačića

Možete da podesite pretraživač putem namenskih opcija tako da automatski odbija instalaciju kolačića ili izbriše sve instalirane kolačiće sa računara ili mobilnog uređaja.

Postupak se razlikuje u zavisnosti od pretraživača koji koristite. U nastavku možete da pronađete linkove do stranica za podršku glavnih pretraživača:

Google Chrome > Mozilla Firefox > Edge > Safari > Safari su iPhone, iPad, i iPod touch

Uvek imajte na umu da onemogućavanje i/ili brisanje tehničkih kolačića može dovesti do neispravnosti prilikom navigacije Sajtom.

KATEGORIJE KOLAČIĆA

Postoje različite vrste kolačića i svaka od njih ima specifičnu funkciju koja vam pruža bolje iskustvo pretraživanja u slučaju da koristite isti uređaj i pretraživač pomoću kojih ste prvi put posetili Sajt.

Tehnički ili strogo neophodni kolačići – podrazumevana aktivacija

Ova vrsta kolačića je neophodna za korišćenje Sajta i pružanje osnovne tehničke funkcionalnosti. Bez ovih kolačića ne bi bilo moguće koristiti Sajt i zato nije potrebna vaša saglasnost za njihovu upotrebu.

Kolačići za performanse – opciona aktivacija

Ova vrsta kolačića prikuplja informacije o tome kako ostvarujete interakciju sa Sajtom, što kompaniji Chiesi, na primer, omogućava da dobije pregled stranica koje posećujete i vreme koje provodite na njima. Imajte na umu da se ove informacije prikupljaju na potpuno agregirani način i da se ne mogu direktno povezati sa vama. Zapravo, kompanija Chiesi koristi kolačiće za performanse da bi razumela ponašanje korisnika u cilju poboljšanja performansi sajta i pružanja personalizovanog iskustva.

Možete izabrati da onemogućite/omogućite kolačiće za performanse putem podešavanja kolačića.

Kolačići za profilisanje (za ciljano oglašavanje) – opciona aktivacija

Ova vrsta kolačića se koristi za isporuku reklamnih i marketinških poruka u skladu sa vašim interesovanjima. Kolačići za profilisanje prate vaše posete različitim veb-sajtovima i dele vaša interesovanja sa trećim stranama, kao što su oglašivači ili medijske kompanije. Ovi operateri mogu takođe da kreiraju namenske profile da bi mogli da vam prikazuju relevantne oglase na drugim veb-sajtovima.

Možete izabrati da onemogućite/omogućite kolačiće za profilisanje putem podešavanja kolačića.

LISTA KOLAČIĆA U UPOTREBI

Sledi lista kolačića koje koristi ovaj Sajt, kao i opis njihovog konkretnog funkcionisanja:

Naziv kolačića Vreme isteka Opis kolačića Kolačić se koristi Kategorija kolačića
rethinkFabry-view 1 godina

Kolačić za pamćenje izbora verzije korisničke stranice. 

Direktno

Strogo neophodan

rethinkFabry-cookiesBanner 1 godina

Kolačić za pamćenje saglasnosti korisnika u vezi sa kolačićima.

Direktno

Strogo neophodan

Za više informacija o kolačićima koji se koriste na Sajtu, kao i da biste znali kako da ih blokirate ili ograničite, posetite www.aboutcookies.org.

Za opšte pravne informacije o kompaniji Chiesi i korišćenju Sajta, pogledajte „Uslove korišćenja“ Sajta.

посета

Chiesi on the web

Za pacijente: U slučaju potrebe da prijavite neželjenu reakciju na medicinsko sredstvo, obratite se svom lekaru i zamolite ga da popuni i podnese relevantni izveštaj o slučaju nadležnom zdravstvenom organu, u skladu sa važećim zahtevima vigilance u Vašoj zemlji. U svakom slučaju, podsećamo Vas da svaki pacijent može direktno prijaviti sve takve slučajeve nacionalnom sistemu prijavljivanja na sledeću e-mail adresu: vigilancams@alims.gov.rs

 

Za zdravstvene radnike: Ukoliko ste upoznati sa slučajem neželjene reakcije na medicinsko sredstvo, prijavite je svom zdravstvenom organu u skladu sa zahtevima regulative iz oblasti vigilance. Prijavu možete izvršiti bilo elektronskim putem, preko ePortalMS Agencije (https://ms.alims.gov.rs) ili na sledeću e-mail adresu: vigilancams@alims.gov.rs

RethinkFabry.rs

Sada napuštate RethinkFabry.rs. Sajt na koji ulazite nije vlasništvo kompanije RethinkFabry.eu niti ona njim upravlja.

U REDU